ב-5 ביולי 1954, נכנס בחור צעיר לאולפני "סאן" אשר בממפיס עם עוד שני חברים, בנסיון להקליט כמה שירים. זה לא היה הנסיון הראשון של הבחור - הוא הגיע כבר ארבע פעמים לאולפנו של סאם פיליפס והקליט על חשבונו כמה שירים. למרות קולו הערב, ההקלטות לא הצליחו לעשות משהו מיוחד עבורו, והוא חזר לעבודתו כנהג משאית בחברת החשמל המקומית. אבל באותו הערב, ההיסטוריה של המוסיקה עמדה להשתנות.
אלביס אהרון פרסלי(1935-1977) בא לאולפן באותו יום עם סקוטי מור (גיטרה) וביל בלאק (קונטרבאס). הם ניסו להקליט כמה קטעים, אבל זה לא ממש הצליח. ואז הם הוחלט לעשות הפסקה קצרה, כדי לנסות שוב. כמה דקות לתוך ההפסקה, פרסלי התחיל לנגן על הגיטרה שלו גרסה לשיר "That's all right mama"', שיר ששמע מהזמר ארתור קרודופ. קרודופ כתב והקליט את השיר כבר ב1946 (למרות שחלק מהמילים הם מקטע בלוז מסורתי שהקליט בליינד למון ג'פרסון), ופרסלי, ששמע הרבה בלוז, החליט שזה יהיה מצחיק לשיר אותו בסגנון קצת שונה. מהר מאוד בלאק התחיל לתת לו גיבוי קצבי עם הקונטרבאס, ומור הצטרף לחגיגה. המפיק סאם פיליפס שמע את כול המהומה והרגיש שיש שם משהו. הוא עצר אותם, כוון את מכשירי ההקלטה וביקש שינגנו שוב את השיר באותה הדרך. ההקלטה הייתה ללא העלאות של כלים אחרים, ולמרות שהיא קצבית ביותר, אין בה תופים.
שתי גיטרות, קונטרבאס, ושירה, אבל מי צריך יותר מזה כשיש את הקול של אלביס?
ערב לאחר מכן חזרו השלושה לאולפן כדי להקליט שיר נוסף , "Blue moon of kentucky" באותו סגנון. שיר זה הפך לבי סייד בסינגל הראשון של אלביס פרסלי בחברת "סאן".
הסינגל "That's all right mama" יצא לעולם ב-19 ליולי 1954. אבל קודם לכן, ב-9 ליולי, שדרן הרדיו דיואי פיליפס (אל דאגה, אין לו קשר לפיליפס הבעלים של סאן) ניגן את השיר 14 פעמים באותה התוכנית. פרסלי הוזעק לתחנה לראיון בלעדי, בזמן שמערכת הטלפונים של התחנה קיבלה 40 שיחות (אם נחשוב על כמות האנשים שהחזיקו טלפון בממפיס באותה תקופה,זה יהיה משהו כמו 4,00 שיחות בימינו ). הסינגל עצמו מכר כעשרים אלף עותקים, מה שלא הביא אותו להכרה ארצית באמריקה, אבל הביא אותו למקום הרביעי במצעד של ממפיס.
בשנות השבעים המקודמות הקליטו להקת CANNED HEAT ורוד סטיוארטגרסות לשיר, דרכם להצדיע למלך של הרוקנ'רול.
לטוב או לרע, זאת הייתה יריית הפתיחה של הקריירה המפוארת של מי שנחשב לגדול הזמרים במאה העשרים, הלוא הוא אלביס פרסלי. יש הטוענים כי השיר הוא למעשה שיר הרוקנ'רול הראשון, ושפרסלי הוא הוא האיש שיצר את השינוי הלבן שהיה דרוש למוסיקה השחורה כדי להגיע להמונים. מה שבטוח זה שהיה לו קול של פעם בדור, חזות כובשת שהמיסה את הבנות, ונוכחות בימתית וקסם שעבד על הבנים. מאז אותו סינגל ראשון הוציא פרסלי בחייו עשרות סינגלים במקום הראשון ברחבי העולם, עשרות אלבומים, סרטים, אלפי הופעות ועשרות מליוני מעריצים. אם חייזרים ינחתו בכדור הארץ, סביר להניח שהם יסיקו שפרסלי הוא סוג של אל עם מאמינים פנאטיים. אבל את הפעם הראשונה אף פעם לא שוכחים.