אחרי יותר משני עשורים בהם לא הוציאה חברת התקליטים הליקון תקליטי ויניל, התבשרנו כי לרגל יום ההולדת ה-30 לחברה, היא תחזור להוציא מספר אלבומים בפורמט האהוב. כן כן , עכשיו זה כבר ברור - גל ההוצאות המחודשות בתקליט הוא המציאות החדשה של 2015, מציאות בה רמי פורטיס מוציא תקליט ולא דיסק. חברת הליקון אחראית לגילוי כמה מהאמנים הגדולים של הזמר העברי - ריטה, רמי קלינשטיין, אתניקס, עברי לידר, עידן רייכל, שוטי הנבואה וגם כבית לאמנים ותיקים כמו יהודית רביץ, אביב גפן, יהודה פוליקר ועוד.
אז מה אנחנו הולכים לקבל בשבוע הקרוב? שלושה אלבומי בכורה וסינגל, כולם קלאסיקות, כשאחד מהם יוצא לראשונה בתקליט.
נתחיל בצעיר שבחבורה - לראשונה בארץ יצא תקליט שיצא במקור רק בדיסק. מדובר ב"פרוייקט של עידן רייכל", אלבום הבכורה של המוסיקאי המוכשר מ-2002. רייכל הקליט באולפנו הביתי תיק עבודות בסגנון מוסיקת עולם, עם שילוב של מוסיקת רוק ופופ, כדי להציג את יכולות ההפקה שלו. רוב שירי האלבום מושרים בשילוב של השפה העברית ואמהרית (רוב הזמרים באלבום הם בני העדה האתיופית). חברת הליקון החליט להמר על רייכל, ושחררה את הסינגל "בואי". התוצאה? 150,000 עותקים נמכרו מאז, הסינגל "אם תלך" הוא שיר השנה לשנת תשס"ג, כמו גם התארים "הרכב השנה" ו"תגלית השנה". האלבום יצא במהדורה נפתחת, והועבר מהמאסטר המקורי.
ממשיכים עם "קצת אחרת", האלבום היחיד של הרכב הפרוג רוק של שלמה גרוניך, שלמה יידוב ושם טוב לוי, מגדולי המוסיקאים בשנות השבעים בישראל (וגם היום). האלבום החל כמופע משותף שנוצר מחווית הנגינה המשותפת של החברים (חוויות סיבוב הופעות מתוארת ב"שיר נסיעה" שפותח את האלבום) והיה שונה מאוד מהנוף המקומי, עם יצירות מורכבות כמו "204" ו"קווינטה". המופע לא הצליח להתרומם כלכלית ורגע לפני הפירוק הוקלט האלבום באולפני טריטון, שיצא ב-1974. עם השנים הפך האלבום לקלאסיקה בזכות שירים כמו "הנסיך הקטן" ו"שיר בין ערביים", ועותקים מקוריים מבוקשים היום ברחבי העולם - הפרוג רוק הישראלי עשה לו כנפיים בקרב קהילת אספני התקליטים העולמית. האלבום יצא מחדש בהדפסה ממאסטר דיגילי שהועבר מהסליל המקורי, ויכלול פוסטר הופעה של הלהקה (יצא במקור בחברת ישראדיסק).
ואיך אפשר בלי אריק איינשטיין? "שר בשבילך", אלבום הבכורה של איינשטיין מ-1966, הוא פרי עבודתה של דפנה אילת, שכתבה והלחינה את מרבית שירי האלבום. המפגש בין השניים קרה כשאיינשטיין היה חבר בשלישיית גשר הירקון, לה כתבה מספר שירים. ב-1966 היה אריק איינשטיין כעשור לתוך קריירת הזמרה שלו, משירותו בלהקת הנח"ל, דרך להקת בצל ירוק שלישיית גשר הירקון. באותם שנים החל גם לפתח את קריירת המשחק שלו במחזות כמו "תל אביב הקטנה" ו"אירמה לה דוס". על הניצוח והעיבודים הופקד סטו הכהן, מראשוני מוסיקאי הג'אז בישראל. בין השירים הבולטים באלבום ניתן למצוא את "הלילה הזה", "הגשם המתופף" ו"אל תבכי ילדה". האלבום הועבר מהסליל המקורי ויהיה זהה להדפסה המקורית של חברת ישראפון, שם יצא במקור.
ונסיים בסינגל של אריק איינשטיין, "פראג", שיצא במהדורת 7 אינץ' (תקליטון, כמו שקראו לזה פעם). למי שלא זוכר - מדובר בשיר מחאה שכתב שלום חנוך על הפלישה הסובייטית לצ'כוסלובקיה. במקור שר איינשטיין את השיר בפסטיבל הזמר 1969 והגיע למורת רוחו למקום השביעי (לאחר שהיה רגיל לככב בו). הוא לא התיר להוציא את השיר באלבום הפסטיבל והוציא הקלטה מחודשת בסינגל, כשהצד השני (B Side) היה השיר "מי שחלם". "פראג" מהווה את הגשר בין איינשטיין החביב לכל המשפחה, לזה שמשתף פעולה עם הצ'רצ'לים ומקים את חבורת "לול". מה יש עוד להגיד - חובה בכל בית. גם כאן מדובר בהעברה מהסליל המקורי ועטיפה שמשחזרת את העטיפה המקורית.
כל התקליטים יוצאים בגרסאות 180 גרם ועטיפות קרטון עבות. נזכיר שוב שמדובר בתקדים קטן בישראל, הוצאה של אלבום שלא יצא מעולם בתקליט, וסינגל שיצא בהדפסה אחת בלבד. מעניין מאוד מה זוממת לנו חברת הליקון בהמשך.