הוא לא שיר הרוקנ'רול הראשון. הוא גם לא שיר הרוקנ'רול המצליח הראשון. אז למה כל כך חשוב לנו לדבר על "Rock Around The Clock", שירם של ביילי היילי והקומטס? שאלה מצויינת! קודם כל, היום הוא חוגג שישים שנה לכניסתו למקום הראשון במצעד הבריטי. בהמשך הוא יכנס למצעד עוד שש פעמים עד 1974. כבר הישג מצויין וראוי לציון. מדובר גם בסינגל הראשון שמכר בבריטניה מעל למליון עותקים. אבל הציטוט הבא מסביר אותי ואת העניין יותר טוב מכל מספר "קשה לי להגיד למה בחרתי לנגן על גיטרה. בגיל 10 שמעתי את "ROTC" וזה באופן ודאי היה חלק מהעניין". הציטוט שייך לבחור אלמוני בשם דיוויד גילמור....
אז "ROTC" הוא למעשה שיר הרוקנ'רול הראשון שהגיע אל המיינסטרים הלבן. עם השנים הוא הפך ברחבי העולם להמנון שחוגג את רוח הנעורים, כזה שמחזיר את מי שגדל אז לגיל 16 וגורם גם היום לנכדים שלהם להזיז את התחת לא פחות מריהאנה.
הסיפור שלנו מתחיל בשלהי 1952. ביל היילי הוא זמר קאנטרי שמנמן שמלווה על ידי להקת הקומטס, שמתחיל להבין לאט לאט שהג'וק השחור שנקרא רוק'נרול מביא לו פרנסה. הוא מתחיל להקליט קטעי R&B עם עיבודים ששמשתמשים בידע של נגניו בתחום הקאנטרי ולמעשה עוזרים להמציא את סגנון הרוקאבילי, היבריד של רוקנ'רול וקאנטרי. הלהיט הראשון שאותו הקליטו בסגנון זה היה "Rocket 88" של אייק טרנר (שנחשב אולי לשיר הרוקנ'רול הראשון). ואז קורה משהו מעניין - מקס פרידמן וג'ימי דהנייט כותבים את "ROTC" ומציעים אותו להיילי, בזכות ההצלחה של הסינגל שלו "Crazy Man, Crazy". היילי מעוניין בשיר, אבל מתמהמה מסיבות שונות ומשונות ובנתיים יש הרכב אחר שזוכה מן ההפקר - סוני דיי והמלכים מקליטים גרסה ראשונה לשיר, ששונה מהותית מהגרסה שאנחנו מכירים ואוהבים.
לאחר תהפוכות ושינויים בחברת תקליטים, נכנס הייל לאולפן באפריל 1954 לסשן הקלטות. בזמן שנשאר לו, הוא מקליט שני טייקים של "ROTC". בהמשך, טכנאי האולפן מחברים את שתי הטייקים לקטע אחד (כנראה בגלל טעות נגינה של המתופף) ושיר חדש נולד. את הסולו הידוע של השיר ניגן דני סדרון, נגן אולפן שהיילי הקליט איתו בעבר, אבל סדרון מעולם לא זכה להרגיש את ההצלחה של השיר - הוא מת בנפילה ממדרגות ביוני 1954. את השיר הפיק מילט גאבלר, שעבד גם עם לואיס ג'ורדן ובילי הולידיי.
במקור, יצא "ROTC" ב-1954 כבי סייד לשיר הזניח "(Thirteen Women (and Only One Man in Town", אבל כשל מסחרית. אם זה היה קורה עכשיו, ב-2015 זה היה הסוף של השיר ולעולם לא היינו שומעים עליו. אבל פעם דברים עבדו אחרת... השחקן גלן פורד מנסה לעזור למפיקי הסרט בו הוא משחק, "Blackboard Jungle", לבחור שיר לפס קול הסרט. הם חיפשו שיר שייצג מה הנוער שומע ב-1955 ופורד משאיל מספר תקליטונים מהאוסף של בנו הצעיר. הסינגל שמכיל את "ROTC" נמצא בערימה, והוא נבחר לשמש כשיר הפתיחה לסרט. עד היום יש משמעות לשיר שמופיע בפס קול של סרט - הוא נשמע על ידי אנשים רבים ויש לו פוטנציאל להצליח גם אם לא יושמע ברדיו. אבל כאן הסיפור היה יותר משמעותי - זה הייתה הפעם הראשונה לרבים מצופי הסרט שהם שמעו רוקנ'רול. ברחבי העולם, בני נוער הלכו לסרט במטרה לשמוע את השיר (שהופיע הפתיח, אמצע הסרט וסוף הסרט). באנגליה הקרנות הסרט הפכו למהומות, כשבני נוער שוברים את הכסאות ופוצחים בריקודים. עכשיו תנסו לדמיין את בני ה-70 פלוס מסביבכם ותבינו שהם אלה שיצרו את מהפכת הרוקנ'רול שבזכותה כולנו קיבלנו את כל מה שבא אחריה....
עכשיו דמיינו שהאור נכבה, והסרט מתחיל...
כמו שציינו קודם, השיר נכנס היום לפני 60 שנה לראש המצעד הבריטי ונשאר שם לשלושה שבועות. באמריקה הוא נשאר במקום הראשון לשמונה שבועות. ביל היילי רכב על הצלחת השיר עד מותו ב-1981 והקליט לו גרסות שונות ומשונות. הוא היה משנה אותו בהופעות (תנסו אתם לנגן את אותו השיר 20 ומשהו שנה רצוף, כשאף אחד לא מכיר אף שיר אחר שלך), ועדיין התוצאה הייתה זהה - אנשים קמים לרקוד עם השיר. אולי אין לו מילים גבוהות, אולי הוא לא מבריק מוסיקלית, וחוץ מסולו הגיטרה המבריק של דני סדרון, הוא פשוט וקל לנגינה. אבל זאת לא הנקודה - ברגע האמת, הוא גרם לקצר במוח של מליוני בני נוער ברחבי העולם והתחיל את מהפכת הרוק'נרול המסחרית, שבלעדיו אין אלביס, אין ביטלס, אין בוב דילן....נראה לנו שהבנתם את הנקודה.