את המונח "מוזיקת עולם רביעי" המציא המלחין המודרני John Hassel גם בכדי לתאר את המוזיקה שלו, וגם בשביל לתאר הלך רוח אופטימי והרמוני שהוא רצה להשרות, שילוב של השראה והשפעה מהעבר ומדינות אחרות, ביחד עם חדשנות טכנולוגית ופורצת דרך של כתיבה ויצירה.
האלבום "Forth World Music Vol 1: Possible Musics" (במקור מ-1980), הוא שיתוף פעולה בין Brian Eno ו-John Hassel, שני גאונים ששינו את פני המוזיקה במאה העשרים.
אינו, גאון הדור, מי שהמציא בין השאר גם את המונח מוזיקת אמביאנט, רואה באלבום חלק משמעותי מהתהליך והאבולוציה שהוא עבר באופן אישי, והז'אנר באופן כללי במהלך אותם שנים. מאז שנות השישים הוציא תחת שמו ושיתופי פעולה רבים, עשרות אלבומים שנחשבים יצירות מופת במגוון ז'אנרים רחב, החל מפופ ועד מוזיקת אוונגארד, כתב פסי קול לסרטים וליצירות מחול, הפיק ושיתף פעולה באלבומים הכי נחשבים של David Bowie וU2- וממשיך להוציא אלבומים חדשים ומעולים בימים אלה תחת לייבל-העל האלטרנטיבי Warp. שום טקסט שנכתוב עליו פה לא יעשה צדק עם פועלו של האמן.
גם ,Hassel ששמו פחות מוכר לקהל הרחב, נחשב לאחד המוזיקאים הנחשבים והחדשניים, בשלושים השנים האחרונות הוא מוציא את רוב אלבומיו בECM אחת מחברות התקליטים המשפיעות ביותר בעולם הג'אז/עולם/קלאסי מודרני בעשורים האחרונים. הוא ניגן ושיתף פעולה באלבומים ועם מוזיקאים כמו Peter Gabriel, David Sylvain, Bjork, Talking Heads, ו-Ry Cooder.
המוזיקה שלו נחשבת ייחודית ויוצאת דופן והשפיעה וממשיכה להשפיע על המון אמנים שדווקא באים מעולמות אחרים כמו מוזיקה אלקטרונית.
האלבום הזה משמעותי מאוד בגוף היצירה הרחב שלו, זו הפעם הראשונה שהוא משתמש בסגנון הנגינה אותו הוא מכנה בצורה כל כך יפה ונכונה ""Future Primitive, מדובר בחיבור אפקטים רבים לחצוצרה שיוצרים סאונדים שנשמעים חדשניים עד היום, וישנו את הדרך בה הסתכלתם עד היום על כלי הנגינה הזה.
אלבום שחוצה המון דעות קדומות על ז'אנרים והדרך בה אנחנו מסתכלים על מוזיקה, אלבום שיכול להתנגן ברקע בכל חנות או בבית בזמן שאנחנו עסוקים בחיים, אבל לא פחות מומלץ לשים אוזניות ולשקוע בחזון של עולם רביעי, טוב ויפה יותר.